Dubbeltriss

Dubbeltriss är en mycket populär skraplott som ser ut ungefär som två ihopsatta trisslotter.  Det finns flera anledningar till att vissa personer ibland (eller alltid) köper en dubbeltrisslott istället för en vanlig trisslott.

  • Dubbelt så stor vinstchans. En dubbeltrisslott ger dig ungefär dubbelt så många vinstchanser eftersom det räcker med att få tre likadana symboler trots att du får skrapa arton fält istället för nio. Det är inte heller så att Svenska Spel bara får dig att tro att dina vinstchanser är dubbelt så stora för att du får dubbelt så många skrapfält. Nej, om du tittar på vinstplanen ser du att dina chanser att vinna är ungefär dubbelt så stora. För vissa vinster är chansen någon mindre än dubbelt så stor medan vinstchansen för andra vinster är mer än dubbelt så stora.
  • Mer spänning. Eftersom dubbeltrissen har arton skrapfält istället för nio varar såklart spänningen längre.

Triss eller dubbeltriss?

Om man tittar på de båda skraplotternas vinstplaner ser man att den totala vinstsumman är dubbelt så stor för dubbeltriss som för vanlig triss, men eftersom trisslotten bara kostar hälften så mycket går det på jämt ut eftersom du kan köpa två trisslotter istället för en dubbeltriss. Däremot skiljer sig vinstchanserna lite åt mellan olika vinstbelopp om man jämför två triss med en dubbeltriss.

Chansen att få tre månadsklöver är exakt lika stor på båda skraplotterna, men om du vill få en något större chans att få tre TV-apparater ska du skrapa trisslotter istället. I gengäld har du lite större möjlighet att vinna andra vinstsummor på dubbeltrissen. Dessa skillnader är emellertid mycket små, så egentligen bör du välja skraplott efter tycke och smak och inte efter vinstchans, anser vi på skraplotter24.com.

Få 50 kr gratis